Is winkelen bij Mommywish veilig?

Uw bestelling wordt te goeder trouw geaccepteerd en het belangrijkste is dat uw tevredenheid is wat we willen. We hebben veel van de meest vertrouwde online betaalmethoden geaccepteerd.

 

Hoe kan ik hulp krijgen bij mijn bestelling?

Ons team van klantenservicemedewerkers staat klaar om klanten door elke stap van het proces te leiden, van browsen tot bestellen tot verzending (en indien nodig retourneren). U kunt contact opnemen met onze klantenservice door in het bestelaccount op "Contact opnemen met verkoper" te klikken en een ticket in te dienen. Wij zullen u binnen 24 uur antwoorden.

 

betalingen

Worden er douanerechten, belastingen, btw of andere toeslagen in rekening gebracht?

Mommywish brengt u geen andere kosten in rekening dan de producten die we verkopen en verzenden. In sommige speciale gevallen kan uw plaatselijke postkantoor extra invoerrechten, belastingen of btw in rekening brengen. Als u vragen heeft over deze kosten, neem dan contact op met uw plaatselijke postkantoor.

 

Hoe kan ik met creditcard betalen:

  • Kies je verzendadres of maak een nieuw adres aan.
  • Voer uw kaartgegevens in en klik op Verzenden.
  • Uw betaling wordt verwerkt en het ontvangstbewijs wordt naar uw e-mailadres verzonden. Zodra u succesvol heeft betaald, wordt het geld afgeschreven.

 

levering

Hoe kan ik de levering van bestellingen volgen?

Gebruikers kunnen bestellingen volgen door naar Bestellingen te gaan in het gedeelte Ik. Selecteer vervolgens "Bestelling volgen".

Als u problemen ondervindt bij het volgen van uw bestelling, kunt u contact opnemen met onze klantenservice en uw geregistreerde e-mailadres en/of bestelnummer doorgeven. Klik gewoon op "Contact" in uw bestelaccount en verzend het ticket, we zullen u binnen 24 uur antwoorden.

 

Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen?

Als u niet tevreden bent met de bestelling, kunnen we de klant een volledige terugbetaling geven nadat het product aan ons is geretourneerd.

Tip: Stuur het product niet rechtstreeks terug naar het adres dat op de verpakking staat vermeld. Stuur het pakket alleen naar het adres dat door onze klantenservice is opgegeven. Elke retourzending of omruiling is van kracht na acceptatie door ons Customer Service Center.

 

Wat moet ik doen als het product dat ik ontvang beschadigd of defect is?

Als, in de ongelukkige omstandigheden, een van onze producten beschadigd of defect is, ontvangt u een volledige terugbetaling. We zullen je vragen om onze klantenservice een foto van het product te bezorgen, zodat we je terugbetalingsverzoek kunnen verwerken. Klik op "Contact" in uw bestelaccount en verstuur het ticket. Wij zullen u binnen 24 uur antwoorden.

You have successfully subscribed!